از کجا خیاطی رو شروع کنم؟
توی این مطلب تصمیم دارم درباره شروع به شغل خیاطی راهنماییتون کنم؛ اکثر خانمها، به دوخت و دوز علاقمند هستند . حتی با وجود اینکه واقف هستند که کار ظریف و سختی را باید انجام دهند و ممکن است خیلی زودتر از بقیه هم سن وسالان خود، مجبور به استفاده از عینک شوند. و یا اینکه بیشتر با کمردرد، دست و پنجه نرم کنند.
اما آیا فقط علاقه کافیست که شخصی بخواهد خیاطی را بعنوان شغل خود انتخاب کند؟!
مطمئناً خیر.
راهنمای شروع شغل خیاطی
یک خیاط باید قبل از شروع بکار، مهارت خود را در حوزه های مختلف بسنجد و تقویت کند.
مثلا باید سعی کند پارچه های مختلف را بشناسد و یا اینکه باید در مورد طراحی لباس، تا میتواند تجربه کسب کند و ژورنالهای مختلف را زیرو رو کند.
داشتن نظم، مدیریت زمان، مهارت ارتباطی با مشتریان، لوازم کار باکیفیت، محیط کاری مناسب، داشتن اتاق پرو مناسب و حتی سایت فروش آنلاین، میتواند به یک خیاط کمک کند که بهترین باشد.
طبق تحقیقاتی که انجام شده، اکثر افراد شاغل در این حیطه، از کار و درآمد خود، احساس رضایت دارند. در سطح شهرهای بزرگ و کوچک، به راحتی میشود خیاط هایی را پیدا کرد که برای دوخت لباسهای مختلف، خصوصاً لباسهای مجلسی زنانه، و لباس عروس، دستمزدهای میلیونی دریافت میکنند.
ممکن است تفاوت قیمت زیادی در بین مغازه های خیاطی دیده شود که این به عوامل زیادی برمیگردد. مثلا مهارت و تجربه خیاط، ایده پردازی در طراحی لباس، تزئینات لباس، و حتی رفتار خیاط با مشتریانش. پس درآمدزائی در این شغل، خیلی خیلی زیاد به توانائیهای خود خیاط برمیگردد.
البته این را فراموش نکنیم که این شغل یک حسن مهم دارد و آن این است که، هم میشود بصورت صنعتی، در بیرون از منزل کار کرد، و هم بصورت شغل خانگی، در یکی از اتاقهای منزل، این کسب و کار را، راه اندازی کرد.
حالا اگر شما هم فکر میکنید که تحمل پشت میز نشینی برای ساعتهای طولانی را دارید، و به این هنر درآمدزا علاقمند هستید، هرچه زودتر دست بکار شوید.
حالا چطور میشود این شغل را، راه اندازی کرد؟!
اول از همه حتماً یک جای معتبر (مثلا کلاس خیاطی فنی حرفه ای) کلاس آموزشی شرکت کنید که مدرک معتبر به شما ارائه دهند. با این مدرک هم می شود وام اشتغالزائی گرفت و هم راحتتر مجوز کار به شما تعلق می گیرد.
کلاسهای معتبر خیاطی شامل دوره های: نازک دوزی، ضخیم دوزی، لباس نوزاد و کودک، لباس مجلسی، لباس عروس و خیلی دوره های دیگه است. هرچقدر دامنه یادگیری شما بیشتر باشد، در کارها موفقتر خواهید بود.
بعد باید لوازم کار را خریداری کنید. مثل:
ـ چرخ خیاطی راسته دوز
ـ سردوز
ـ گلدوزی
ـ اتو و تخته
ـ میز برش
ـ کاغذ الکو
ـ قیچی
ـ انواع سوزنها با شماره های متنوع
ـ دوکهای خیاطی بزرگ در انواع رنگها
ـ سوزن ته گرد
ـ صابون خیاطی
و خیییلی لوازم دیگه.
نحوه کار خیاطی در عصر جدید، کار کردن همراه با الگو می باشد. به این ترتیب که باید سایز و اندازه شخص مورد نظر را با دقت یادداشت کنید. بعد الگوی طرح مورد نظر را، با درنظر گرفتن سایز شخص مورد نظر، روی کاغذ الگو بکشید و الگو را، روی پارچه بیندازید.
بعد از قیچی زدن پارچه، اگر وقت کافی داشتید، میتوانید قبل از دوختن با چرخ، ابتدا پارچه را با دست کوک بزنید. در این مرحله مشتری می تواند لباس را پرو کنید.
اگر کوک نزدید، با چرخ، قسمتهای مهم و اصلی لباس را چرخ بزنید و اجازه دهید مشتری لباس را پرو کند.
اگر ایرادی داشت براحتی رفع نقص کنید. اگر هم مشکلی نداشت، لباس را با تمام تزئینات و ریزه کاریهاش، کامل دوخت بزنید و مجدداً از مشتری بخواهید که پرو کند.
یک نکته: در هر مرحله از دوخت، سعی کنید اتوکشی را انجام دهید که نقص کار راحتتر دیده شود و نهایتاً کار شما تمیز و شسته رفته خواهد شد.
کتاب ژورنال هم حتما سه چهار مدل داشته باشید که مشتریان راحتتر مدل و طرح لباس خود را انتخاب کنند. ضمنا، تبلیغات را فراموش نکنید. حتماً بنر تبلیغانی با کاغذهای معمولی برای تبلیغ کار جدید خود، در چند نقطه شهر نصب کنید. به هیچ وجه، از تبلیغات مجازی هم غافل نشوید.
سخن مشاور کسب و کار ، آقای جباری رو هم بخونیم
بزارید توضیحاتی در بخش بازاریابی هم به پیوست این پست برای شما بنویسم ، سعی کنید هزینه های ثابت و سرمایه در گردش خودتون رو دسته بندی کنید و بعدش بیاین روی سیستم فروش ، حالا چه کار باید کرد ؟
سرمایه ثابت شامل : وسایل و تجهیزاتی که خریداری میکنید و همیشه تو محل کار شما هست
سرمایه در گردش شامل : پارچه و نخ و سوزن و وسایلی که مصرفی هستش ، کرایه و هزینه سوخت و انرژی و اینترنت و ..
حالا باید سرمایه ثابت رو تقسیم کنید بر تعداد ماه های سال ، مثلا من 48 میلیون وسایل خریدم تقسیم بر 12 ماه میشه 4 تومن ماهیانه ، سرمایه درگردش یک ماه رو حساب میکنیم شد یک میلیون تومان !
برای اینکه بهتر در بخش استراتژی آشنا بشیند برای شما اینجا توضیح دادم روی این کلیک کنید
خب حالا ما باید ماهیانه 5 میلیون تومان تا یک سال باید کنار بزاریم برای اینکه بتونیم نقطه سر به سر کار ما صفر میشه ، این موضوع رو هم اضافه کنم که وقتی درآمدهای شما هم اضافه میشه بهش میتونید جمه و کم کنید تا بتونید به نقطه مالی مشخصی برسید .
حالا شما میتونید متوجه بشین که چقدر در ماه باید هزینه کنید و فروش و درآمد داشته باشین تا بدونید که این شغل برای شما مناسب هست یا خیر .
صحبت پایانی من به شما اینه که اگر به عنوان مربی دوخت یا خیاط حرفه ای هستی و قصد داری تا با سایت ما همکاری کنید ، میتونید با ما در ارتباط باشید
هر زمانی این شغل و حرفه رو یاد گرفتید میتونید در فضاهای مختلف از جمله اینستاگرام به عنوان یک فروشنده اینستاگرامی بفروشید .
میتونی از اینجا بهتر آموزش ببینید کلیک کنید
سوالی داشتید میتونید زیر این پست کامنت بزارید تا راهنمایی کنم .
درباره سیده سمیه حسینی
کارشناس ارشد کشاورزی هستم. به نوشتن محتوا درباره موضوعات مختلف علاقمندم. ضمنا دوس دارم کارهای متفاوت و جدید رو تجربه کنم.
نوشته های بیشتر از سیده سمیه حسینی
دیدگاهتان را بنویسید